Múlt hétvégén próbáltam ki egy sütireceptet: Tejfölös csodasüti
Én a recepteket úgy használom, hogy párat elolvasok, a legtetszőbbet kiválasztom, és az alapján csinálok egyet a saját ízlésem szerint (vagy ahogy éppen a barátom szeretné:D )
Az arányokon változtattam, meg kicsit az ízvilágán, remélem bejön nektek is, mert szerintem az egyik legszuperebb süti a világon!!! Most megmutatom az én receptem alapján:)
Tejfölös-krémes álom
Hozzávalók:
Tésztához
-50 dkg liszt (én 25 dkg finomlisztet, 15 dkg Graham lisztet, 10 dkg aprószemű zabpelyhet használtam,de sima liszttel is készíthető, csak így "egészségesebb")
-1 tojás
-25 dkg Rama
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-10 dkg cukor
-2 púpos evőkanál kakaó (holland kakaópor, cukormentes)
-2 púpos evőkanál tejföl (20%-os)
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél liter tej
-15 dkg cukor vagy ennek megfelelő édesítő (én cukorral csináltam, mert a páromnak készült)
-2 csomag vaníliás cukor
-2 teáskanál citromlé
-400 gramm tejföl (20%-os)
-1 banán (de bármilyen más gyümölcs kiváló, ha tehetjük, mindig idénygyümölcsöt válasszunk!)
Elkészítés
1. Elkészítjük a pudingot: 1,5 dl tejben elkeverem a két csomag pudingport, csomómentesre! Ezután a maradék tejjel összeöntöm, és így főzöm meg. Közben hozzáadom a két féle cukrot. Hagyom kihűlni. Ha kihűlt, összekeverem a tejföllel (400 gramm), a citromlével.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. A hűtőben pihentetjük 40 percig. (Ha nincs időd, nem gond, úgy is finom lett de egy kis pihenés jót tesz neki, mert margarinos a tészta)
3. Kiolajozok, kilisztezek egy kisebb tepsit, én kb. 35x25-ösbe csináltam, a lényeg hogy ne a legnagyobb legyen, mert így szép emeletes lesz benne a krém. Ha nagyobba rakod, akkor laposabb lesz, de úgy is finom!:) Miután kikentük a tepsit, az egyik tésztát előveszem és ebben nyújtom ki, majd rásimítom az előbb elkészült krémet. Mikor rásimítottam, felszelek egy banánt, és eloszlatom a krém tetején.
4. Ezután előveszem a tészta másik felét is, azt deszkán kinyújtom, és rásimítom az eddigi művemre! Ne nyomogassuk, csak simítsuk rá:)
5. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Nekem a hőt nem lehet állítani, csak fokozatot. Így én kisebb lángra tettem, és nekem 40 perc alatt lett kész:) A megszokott tűpróbával ellenőrizzük, ha a tűre nem ragad rá a tészta, akkor kész!!!:)
6. A tetejére én porcukrot-vaníliás cukrot kevertem össze darált dióval, és ezt szórtam rá, mennyei ezzel a tetején!
Érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, hogy rendesen megdermedjen a krém, ne folyjon szét. Persze ezt én se vettem komolyan, és a fele már elfogyott mielőtt betettem volna:D
Ez a kép talán nem a legjobb, de csak kóstold meg, és megérted miért akkor fotóztam, mikor egyet már felfaltam:D
Az íze a krémesre és a vaníliás krémtúróra emlékeztetett, mind a kettő nagy kedvencem !:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése