Húúúú de éhes voltam mikor hazaértem...Még jó, hogy tegnap szedtem le a kertben a sóskát:) Naaa végre csinálhatok sóskafőzeléket, ráadásul friss levelekből!!:)
Szerintem kb 35 dkg lehetett, de pontosan sajnos nem mértem le:( Nekem ez olyan 2-3 adag lett a végén.
Szóval én az egészséges táplálkozás híve vagyok (persze azért a csokik és sütik néha becsúsznak:P), így gondoltam egyet, és szuper-egészséges-alakbarát módon készítettem el, nem tejszínnel, liszttel, stb...
És isteni finom lett!!! Soha nem volt még ilyen finom! Ezt komolyan mondom:)
Sóskafőzelék alakbarát módon
35 dkg friss sóska, vagy mélyhűtött 45 dkg fagyasztott (ugyanannyi lesz kb, mert a fagyasztottnak nem olyan markáns az íze általában)
2-3 evőkanál zabpehely
2 tojás
2,5 dl víz
2 dl 1,5%-os tej
só, édesítő
1.Először megmostam a leveleket, egy lábasba tettem, aláöntöttem kb. 1 deci vizet, és ebben kezdtem megfonnyasztani, hamar bebarnul. (ha véletlenül szedtél a sóska mellé más gazt is a kertből ne félj, ekkor kiderül, mert az nem barnul be:D :)
Ha fagyasztott sóskád van, akkor az alá is öntesz ennyi vizet, és felolvasztod lassú tűzön.
2. Mikor bebarnult, megfonnyadt, akkor még másfél deci vizet öntöttem rá.
3. Egy tálkába öntöttem a tejet, és beleütöttem a két tojást. Jól el kell keverni, amíg szép világos-sárgás nem lesz.
4. A meleg (de nem forrásban levő!!!) sóska "kreálmányhoz" keverem. Ne nézz furán, ettől be fog sűrűsödni!! Igen, be fog! :D
5. Megsózom, édesítem ízlés szerint. Én két teáskanál sót, és egy teáskanál Update Nyírédest használtam (az édesítőről külön írok majd), de ez ugye 4-szeres erővel bír, szóval másfél evőkanál cukor kell bele nagyjából.
6. Beleszórom a zabpelyhet, elkeverem.
7. Összeforralom, kicsit alacsonyabb lángra állítom, forralgatom 5 percig, míg picit a zabpehely is megpuhul.
8. Végre kész vagyok, MEGESZEM!!!! nyammm
A kép már egy adag elfogyasztása után készült!!:)
Annyira jól esett a főzelék, hogy elfelejtettem a hűtőben csücsülő csirkemellet, na de majd a következő adagnál azzal eszem!:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése